Dobrodelna akcija Dežele športa in zdravja za družine v stiski

Kot smo že napovedali se bo v okviru Dežele športa in zdravja odvila tudi vseslovenska dobrodelna akcija, v kateri bodo sodelovali številni znani slovenski športniki in strokovnjaki.

Kako bo dobrodelna
akcija potekala?

V Deželi športa in zdravja najdete KOLOSEJ, ki je BREZPLAČNO dostopen za VSE. V Koloseju bodo znani slovenski športniki in strokovnjaki med 8. in 28. marcem predstavljali svoje življenjske zgodbe, z vami delili nasvete in vas motivirali za zdrav in aktiven življenjski slog. Preko dobrodelne akcije Dežele športa in zdravja se bodo zbirala sredstva v poseben “korona sklad”, ki ga je Zveza prijateljev mladine Slovenije odprla ob prvem valu epidemije koronavirusa. V zadnjem letu so tako s pomočjo donatorjev pomagali že velikemu številu družin, ki so se zaradi upada ali izgube dohodka čez noč znašle v stiski ali na eksistenčnem minimumu.

Zato smo se odločili, da z vseslovensko dobrodelno akcijo Dežele športa in zdravja pomagamo krepiti »korona sklad«, iz katerega ZPMS družinam plačuje položnice in kupuje darilne bone za živilske trgovine.

Skupaj lahko pomagamo
na dva načina:

SMS SPOROČILO

Poslan SMS na 1919 s
ključno besedo SMEH (1€)
ali SMEH5 (5€)

Nakazilo sredstev

Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva 9
1000 Ljubljana
TRR: SI56 6100 0000 3512 232
Sklic: SI00 07-245011
Koda: CHAR
Namen: POMOČ DRUŽINAM

Svoje znanje, izkušnje in nasvete bodo iz prve roke z vami delili naslednji profesionalni športniki in strokovnjaki (seznam se še dopolnjuje):

Borut Mačkovšek

Slovenski rokometni reprezentant

Urh Kastelic

Slovenski rokometni reprezentant

Tjaša Tibaut

Slovenska nogometna reprezentantka

Primož Ferjan

Priznani slovenski fizioterapevt

Bogomir Dolenc

Ekstremni športnik in humanitarec

Benjamin Verbič

Slovenski nogometni reprezentant

Luka Kovačič

Ekstremni športnik

Sara Padarič

Osebna trenerka in učiteljica športne vzgoje

Primož Ferjan

Priznani slovenski fizioterapevt

Bogomir Dolenc

Ekstremni športnik in humanitarec

Uradni pričetek dobrodelne akcije z dobrodelnim maratonom

V ponedeljek, 8. marca, se Kolosej uradno odpre za širšo javnost, kar bomo še dodatno obeležili z otvoritvenim dobrodelnim maratonom, ki ga bo na stadionu v Slovenski Bistrici pretekel ekstremni športnik in znani humanitarec Bogomir Dolenc.

Maraton bomo od 15. ure dalje V ŽIVO predvajali na Facebook profilu Dežele športa in zdravja. Bogomirja boste lahko spremljali ves čas, mu preko FB-ja namenili kakšno spodbudno besedo, mi pa mu jo bomo z veseljem predali. Prav tako si bo Bogomir po odtečenih 15 krogih vzel čas, da odgovori na vprašanja, ki mu jih boste lahko zastavili v komentarje predvajanja v živo.

Mi že nestrpno čakamo, da skupaj z vami pomagamo družinam, ki so zaradi korone pristale na eksistenčnem minimumu!

Ekipa Dežele športa in zdravja

Nisi dobil vseh informacij?

Izpolni spodnji obrazec in odgovorili ti bomo v roku 24 ur.