FAQ:
Pogosta
vprašanja

FAQ:
Pogosta vprašanja

FAQ: Spodaj ti odgovarjamo na najbolj pogosta vprašanja o prvem virtualnem festivalu športa in zdravja v Sloveniji, Deželi športa in zdravja 2. Za vsa dodatna vprašanja smo ti vedno na voljo tudi preko maila: [email protected]
Ali bom zmogel_a izvajati treninge?

Če si začetnik_ca, bodo zate primerni treningi na postaji Funkcionalna vadba level 1, Plesni kardio ter Joga in sprostitveni kotiček, ker so vadbe primerne prav za vsakogar. Treningi na postaji Funkcionalna vadba level 2 so primerni za posameznike_ce, ki že poznajo svoje telo in kako funkcionira med športanjem, vendar želijo izkoristiti svoj maksimalni potencial.

Zakaj bi bil ta dogodek primeren zame?

Če potrebuješ motivacijo za uvedbo dobrih navad v svoj vsakdan; če iščeš nasvete na področju športa, mentalnega zdravja in prehrane; če iščeš nove načine treninga; če želiš redefinirati svoj odnos do zdravja; če hočeš doseči najboljšo verzijo same_ga sebe — potem je Dežela športa in zdravja 2 primerna zate, saj boš tekom dvotedenskega festivala prejel_a vse to in še več.

Kako bom prišel_a do vidnih rezultatov?
Do vidnih rezultatov boš prišel_a z implementacijo navad in nasvetov strokovnjakov, ki jih boš spoznal_a na Deželi športa in zdravja 2, v svoj vsakdan: redna in pravilna skrb tako za fizično kot mentalno zdravje bo spremenila tvoje življenje, vendar ne obupaj, če ne bo vidnih rezultatov že po prvem tednu. Počasi se daleč pride.
Zakaj bi ta dogodek deloval, če drugi niso?

Tudi nam je manjkala motivacija za športanje. Tudi mi nismo vedeli, kje najti različne vrste vadb, napotke in odgovore na številna vprašanja, ki so se nam porajala glede skrbi za zdravje. Tudi mi smo potrebovali podporo na poti do celostnega dobrega počutja. Zato smo ustvarili Deželo športa in zdravja, prvi virtualni festival, ki temelji na zbirki znanja na enem mestu, inkluzivnosti in spodbudi k celostni skrbi za zdravje. Od ljudi za ljudi.

Kaj, če bom med dogodkom zaseden ali odsoten?

Ne skrbi, saj boš do vsebin na platformi Dežele športe in zdravja lahko dostopal_a še eno leto in to brez kakršnegakoli dodatnega nakupa dostopa do arhiva!

Kaj, če mi dogodek ne bo všeč?

V življenju je potrebno nenehno delo na samem_i sebi in naš projekt ni prav nič drugačen. Vedno smo odprti za nove predloge, zato nam lahko po koncu festivala sporočiš svoje mnenje, izkušnjo ali konstruktivno kritiko. Če nam bo tvoj predlog pomagal izboljšati Deželo športa in zdravja, boš prejel_a popust pri nakupu vstopnice za naslednjo izvedbo!

Ali je program res vreden te cene?

48 treningov z najboljšimi slovenskimi športnimi trenerji: Janom Kovačičem, Natašo Gorenc, Tinkaro Končar in Rosalie Reya. 10 videov na temo prehrane z uveljavljeno prehransko svetovalko Lano Krajnc. 7 video vsebin na temo mentalnega zdravja s priznanimi psihologi, terapevti in predavatelji, med drugim Špelo Kresnik in Tjašo Ravnikar. Kaj ti misliš, je vredno? Popolnoma retorično vprašanje, kajne?

Ne vem, če imam dovolj motivacije.

Zato smo tukaj mi. Naši športni trenerji, psihologi, terapevti in prehranski svetovalci te bodo preko live Q&A videov in chat funkcije znotraj platforme nenehno spodbujali, prav tako pa boš lahko preko taiste chat funkcije komuniciral_a z drugimi člani in članicami Dežele športa in zdravja, izmenjeval_a izkušnje in prejel_a motivacijo za pričetek uvedbe zdravih navad v svoje življenje.

Če kupim vstopnico, jo lahko delim s prijatelji?

Vstopnica, ki jo kupiš, je zaradi unikatne kode, ki je izpisana na vstopnici, samo tvoja. Z eno vstopnico lahko do vsebin dostopa zgolj ena oseba. Po povpraševanju so na voljo tudi skupinske vstopnice; za več informacij nam piši na [email protected].

Kaj naredim v primeru, da izvedem nakup in na mail ne prejmem vstopnice?

Najprej te prosimo, da dobro pregledaš vse poštne predale:

  • promocijska sporočila,
  • “social” predal,
  • vsiljena pošta.

V kolikor e-sporočila v nobenem izmed navedenih predalov ni, nas o tem čim prej obvesti. V našem sistemu so zabeleženi vsi nakupi, zato si lahko glede svojega nakupa popolnoma miren_a, na mail ti bomo zgolj še enkrat poslali tvojo vstopnico. Za hitrejši odgovor nam v mailu navedi:

  • kdaj je bil nakup izveden,
  • kako si plačal_a,
  • koliko vstopnic si kupil_a.
Ali lahko vstopnico podarim kot darilo?

Vstopnica za Deželo športa in zdravja 2 je seveda tudi odlično darilo! Opravi nakup, vstopnico, ki jo dobiš na e-naslov v .pdf obliki, pa obdarovancu_ki preprosto pošlji na e-naslov ali pa jo natisni in pošlji po pošti.

Ali je možno, da podjetje kupi vstopnice za Deželo športa in zdravja 2 za zaposlene?

Vsekakor. Dežela športa in zdravja 2 je 14-dnevni virtualni festival športa in zdravja, ki je odličen način, kako v časih, ko je druženje omejeno, ekipo kljub temu združiti v skupnem cilju — doseči višjo raven zdravega načina življenja. V Deželi športa in zdravja 2 bo tvoji ekipi več izvrstnih strokovnjakov, med njimi Nataša Gorenc, Jan Kovačič, Tinkara Končar in drugi, na dnevni ravni postreglo z izvirnimi treningi, prehranskimi nasveti, slastnimi in preprostimi recepti ter nasveti o mentalnem zdravju. Prepričani smo, da bo tvoja ekipa navdušena nad skupnim sodelovanjem v Deželi športa in zdravja!

Ali lahko dobim vračilo kupnine?

Seveda. V kolikor si premisliš in se Dežele športa in zdravja 2 ne boš udeležil_a, karto pa si že kupil_a, ti bomo kupnino povrnili. Vračilo kupnine lahko zahtevaš najkasneje 14 dni po opravljenem nakupu, seveda ob predpostavki, da koda, ki jo dobiš na vstopnici, še ni bila koriščena.

Kje bo potekala Dežela športa in zdravja 2?

Dežela športa in zdravja 2 je največji virtualni festival športa in zdravja v Sloveniji, ki bo v celoti potekal v virtualni obliki. Dostop do Dežele športa in zdravja 2 bo možen preko mobilne aplikacije (Android in IOS — v iskalnik vpiši ‘Dežela športa in zdravja’ ter prenesi aplikacijo) ali preko namizne aplikacije na računalniku (obišči stran www.dezelasporta.si, poišči gumb za prenos programa ‘Dežela športa in zdravja’ ter sledi navodilom za namestitev aplikacije, ki je prav tako na voljo uporabnikom Windows in macOS naprav).

Kaj potrebujem za prijavo na Deželo športa in zdravja?

Za prijavo v aplikacijo potrebuješ vstopnico, na kateri je naključno generirana 6-mestna koda in uporabniško ime ter geslo, ki ga boš lahko določil_a sam_a ob prenosu aplikacije.

Ali se lahko festivala udeležim, četudi nisem v najboljši športni kondiciji?

Seveda! Virtualni festival Dežela športa in zdravja 2 je namenjen vsem, ki želijo svojo fizično pripravljenost izboljšati in v svoje življenje vpeljati zdrave prehranske navade ali le-te izboljšati. Do tega ti bodo pomagali priti naši trenerji (Nataša Gorenc, Jan Kovačič, Tinkara Končar in Rosalie Reya) ter prehranska svetovalka Lana Krajnc in strokovnjaki s področja mentalnega zdravja (Špela Kresnik z gostujočimi strokovnjaki). Cilj dogodka je aktivacija in spodbuda h gibanju, zdravi prehrani in na splošno zdravemu načinu življenja. Dežela športa in zdravja 2 je primerna tako za začetnike kot napredne rekreativne športnike.

Na koliko napravah hkrati lahko dostopam do vsebin Dežele športa in zdravja 2?

Registriraš se lahko na dveh napravah istočasno (npr. na računalniku in telefonu), vendar bo ogled vsebin možen le na eni napravi naenkrat. Vstopnica namreč velja za enega uporabnika.

Ali lahko posnetke prenesem na osebni računalnik?

Posnetkov ne bo mogoče prenesti na računalnik, saj boste do vseh vsebin lahko dostopali znotraj Dežele športa in zdravja 2. Ta bo potekala med 7. in 20. februarjem 2022, dostop do vsebin pa bo na voljo še celo leto po zaključku festivala.

Kako hitro povezavo potrebujem za nemoteno delovanje platforme Dežele športa in zdravja?

Za nemoteno delovanje in dostop do vsebin platforme Dežele športa in zdravja potrebuješ običajno internetno povezavo.

Ali potrebujem posebno opremo za izvajanje treningov?

Ne, Dežela športa in zdravja 2 je zasnovana na način, da lahko prav vsak_a uporabnik_ca vse treninge naših trenerjev izvaja brez posebnih rekvizitov oz. si lahko le-te pripravi sam_a (npr. plastenke vode kot nadomestilo uteži). Za vadbo sicer priporočamo, da imaš oblečena športna oblačila, prav tako priporočamo, da vaje izvajaš na vadbeni podlogi oz. blazini.

Ali lahko vstopnico za Deželo športa in zdravja 2 kupim po pričetku dogodka, npr. 10. 2. 2022?

Seveda, nakup vstopnice bo možen tudi po pričetku dogodka.